אוכל
אוכל

עוואמה 2024: המנה ששיגעה את השופטים

כל בצק מטוגן הוא דבר שקשה לעמוד בפניו, אבל בפרק הקרוב של "מאסטר שף" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12) אתם עומדים להכיר את העוואמה גרסת 2024. כדורי הבצק הפריכים והממכרים הולכים להפוך לדבר החם הבא

|מאסטר שף| פורסם08:00
עוואמה מייפל של ניסים (וידאו AVI: מאסטר שף)
וידאו AVI: מאסטר שף
Rating:4.5137reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

העוואמה הן סופגניות קטנות מהמטבח הערבי, עשירות בטעמים וספוגות בסירופ מתוק.

המצרכים :

לעוואמה:

  • 450 מ"ל מים
  • 1 תפוח אדמה קטן
  • 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כף קורנפלור
  • כפית ערק או וודקה
  • 500 גרם קמח
  • חצי כפית מלח
  • שמן לטיגון

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • כוס סוכר
  • חצי כוס מייפל
  • מעט לימון
  • 5 גרגירי הל

לרוטב קרמייפל:

  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם מייפל
  • 15 גרם חמאה
  • מלח מאלדון

לטוויל מייפל:

  • 25 גרם חמאה רכה
  • 15 גרם מייפל
  • 2 כפות קמח
  • חלבון ביצה

לקרם מסקרפונה:

  • 50 גרם מסקרפונה
  • כף יוגורט 10%
  • 2 כפות סוכר
  • חצי מקל וניל
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוח האדמה ומועכים עם כף ממי הבישול לפירה. מצננים מעט.

2מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר, קורנפלור, ערק ומים ולשים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק דביק.

3מוסיפים את מחית תפוח האדמה ואת המלח ולשים דקה. מניחים ל-10 דקות ואז לשים שוב. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעה עד שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.

4מכינים את הסירופ: בסיר על אש קטנה מבשלים מים, סוכר, מייפל, מעט לימון והל במשך 15-20 דקות, עד שמתקבל סירופ אחיד וסמיך מעט. מורידים מהאש ומקררים לגמרי עד שמגיע לטמפרטורת החדר.

5מחממים שמן לטיגון.

6מעבירים את בלילת העוואמה לשקית זילוף עם צנתר רחב. באמצעות מספריים מזלפים מהבלילה לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה.

7מוציאים את הכדורים בכף מחוררת ומיד טובלים בסירופ ל-10 שניות. מוציאים.

8רוטב קרמייפל: ממיסים סוכר עד לקבל גוון ענברי, מוסיפים שמנת ומייפל ומערבבים עד לאיחוד. מכבים את האש, מוסיפים את קוביית החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים מעט מלח.

9קרם מסקרפונה: שמים את המסקרפונה, היוגורט, הסוכר והווניל בקערת המיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה עד המסת הסוכר ואיחוד המצרכים. מוסיפים את השמנת המתוקה, מקציפים על מהירות גבוהה למרקם יוגורט פלוס.

10הרכבת המנה: שמים את כדורי העוואמה בצלחת עמוקה, לצידם מזלפים את קרם המסקרפונה ומעל מזלפים קרמייפל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il