אוכל
אוכל

כמו לנגוס בענן: הניוקי שכבש את השופטים

לא פשוט לחדש כשמדובר במאכל מוכר כמו ניוקי, אבל המתמודד בר לוי הצליח לעשות את זה בגדול. בפרק הקרוב של "מאסטר שף" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12) אתם עומדים להיחשף למנה של פעם בעונה. בינתיים קבלו את המתכון

|מאסטר שף| פורסם08:00
ניוקי פריזאי ברוטב דלעת  (צילום: מתוך מאסטר שף)
צילום: מתוך מאסטר שף
Rating:4.585reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לניוקי:

  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם מים
  • 100 גרם חלב
  • 90 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • חמאה לטיגון הניוקי

לקרם הדלעת:

  • 300 גרם דלעת
  • 50 גרם חמאה

לקרם הפטריות:

  • 200 גרם פטריות
  • 25 גרם חמאה
  • 50 גרם חלב

אופן ההכנה:

1הניוקי: מערבבים בסיר את המים החלב והחמאה ומביאים לרתיחה. שופכים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק.

2מעבירים את הבצק למיקסר ומוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב.

3מרתיחים סיר מים לבישול הניוקי.

4מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים ניוקי לתוך המים הרותחים (חותכים את הבצק במספריים).

5קרם דלעת: צולים את הדלעת 45 דקות בחום של 200 מעלות. טוחנים בבלנדר עם החמאה.

6קרם פטריות: קוצצים את הפטריות ומטגנים בחמאה עד השחמה. מוסיפים חלב ומבשלים עוד 5 דקות. טוחנים בבלנדר.

7הרכבת המנה: מטגנים את הניוקי בחמאה. מוסיפים קרם דלעת למחבת.

8מורחים קרם פטריות בצלחת עמוקה, מסדרים את הניוקי עם רוטב הדלעת ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il