אוכל
אוכל

משמנה תפוז וזוטא של אבישג פארי מ"מאסטר שף"

קבלו את המתכון המלא למשמנה שגרמה לשופטי "מאסטר שף" לסטות מכללי התוכנית: מאפה עלים מרוקאי, קריספי מבחוץ ומדופף מבפנים, משוח בחמאת תפוז וממולא בפילטים של תפוז קונפי וזוטא לבנה. מגישים חם עם סירופ תפוז

|מאסטר שף| פורסם13:59
משמנה של אבישג פארי (וידאו AVI: מאסטר שף)
וידאו AVI: מאסטר שף
Rating:4.157reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם קמח חלה/לחם
  • 300 מ"ל מים
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • חצי כף מלח
  • להשריית הבצק: 2 כוסות שמן קנולה

לסירופ תפוז:

  • כוס סוכר
  • כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • מיץ מחצי לימון
  • רבע כוס דבש
  • ענף זוטא לבנה

לחמאת תפוז:

  • חצי כוס ליקר תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • מיץ מ-3 תפוזים
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לקונפי תפוז:

  • 2 תפוזים צהובים
  • 2 תפוזים אדומים
  • 125 גרם חמאה צרפתית
  • כף סוכר חום

לקישוט:

  • צרור עלי זוטא לבנה
  • קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

אופן ההכנה:

1הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק מלבד המלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ולשים כ-8 דקות. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה 2 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק.

2מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ולשים ידנית במשך דקה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 40 דקות.

3בינתיים מכינים סירופ תפוז: שמים את כל חומרי הסירופ בפינג'אן ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות ומצננים.

4מכינים חמאת תפוז: מרתיחים את הליקר בסיר קטן עד שהוא מצטמצם לחצי מהכמות. מוסיפים מיץ וקליפת תפוז ושוב מצמצמים לחצי. מצננים. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הקרה, מערבבים במטרפה כ-3-4 דקות עד להיווצרות אמולסיה.

5מכינים קונפי תפוז: מפלטים את התפוזים ובינתיים מחממים חמאה במחבת קטנה על האש הכי נמוכה. מוסיפים בזהירות את הפילטים של התפוז ואת הסוכר החום ומשאירים על האש למשך כ-10 דקות. מוציאים בעדינות את הפילטים לצלחת עם כף מחוררת, בזהירות שלא יתפרקו.

6חוזרים לבצק: קורצים כדורים במשקל 60 גרם כל כדור. מניחים בתבנית או קופסה עם שמן. מכסים בניילון נצמד ונותנים לכדורים לנוח בשמן למשך חצי שעה.

משמנה. המתכון של אבישג ממאסטר שףמשמנה. המתכון של אבישג ממאסטר שף|וידאו AVI: מאסטר שף

7משמנים משטח עבודה ופותחים כדור בצק בעזרת הידיים עד לקבלת עלה דק עד שקוף. מורחים את הבצק בחמאת תפוז ומניחים במרכזו לאורכו את המילוי - קונפי תפוז ועלי זוטא לבנה.

8מקפלים את הבצק לאורך מצד ימין ואז מצד שמאל. את החלק התחתון והעליון מקפלים לאמצע עד לקבלת ריבוע. הופכים את הבצק ומניחים בתבנית.

9לאחר שקיפלנו את כל ריבועי הבצק, מחממים מחבת או סיר רחב. משטחים מעט את המשמנה עם האצבעות ומניחים בפנים. לוחצים עם תרווד כדי שהמשמנה שלא תתנפח ומטגנים 4 דקות מכל צד עד להזהבה.

10מניחים על רשת צינון ומוזגים מעט סירופ תפוז מלמעלה. מגישים עם קליפת תפוז מגוררת ועלי זוטא לבנה.

התוכנית הבאה של "מאסטר שף" תשודר בערוץ 12 בשבת אחרי החדשות (21:30).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il