אוכל
אוכל

פלאפל בפיתה עבודת יד

אחרי שרוחמה הביאה לבלגים את בשורת הפלאפל בפיתה וגרמה להם להתמכר, היא הביאה את הכדורים והפיתה המדהימה שלה לאולפן האודישנים של מאסטר שף וגרמה להם לרצות עוד מהם. הנה המתכון של מאדאם פלאפל

|מאסטר שף| פורסם21:00
פלאפל בפיתה עבודת יד (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:4.7174reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לפיתות:

  • חצי קילו קמח
  • 300-350 מ"ל מים
  • חצי כף מלח
  • כף שמרים
  • כף סוכר

לפלאפל:

  • 400 גרם חומוס מושרה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כפית זרעי כוסברה יבשים
  • 3 שיני שום
  • 5 גבעולי כוסברה
  • קמח
  • שמן קנולה לטיגון
  • צרור כוסברה
  • חצי ראש שום
  • 3 פלפלים חריפים
  • מלח
  • כמון
  • לימון
  • שמן קנולה

לסלט:

  • חסה
  • מלפפון
  • עגבנייה
  • פלפל צהוב
  • כוסברה
  • לימון
  • מלח
  • שמן זית
  • להגשה: טחינה סמיכה

לסחוג:

  • צרור כוסברה
  • חצי ראש שום
  • 3 פלפלים חריפים
  • מלח
  • כמון
  • לימון
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

1הפיתות: לשים את כל המרכיבים היטב ליצירת בצק אחיד. מתפיחים שעה באזור חמים. מטפטפים על הבצק מעט שמן ולשים שוב. מניחים לעוד חצי שעה.

2מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, מכסים כדי שלא יתייבשו ומניחים להם לתפוח מעט.

3מרדדים את הכדורים בעזרת מערוך, מכסים ומתפיחים שוב.

4מחממים סיר על אש קטנה ומכסים במכסה ספירלה חשמלי (של סיר פיתות). מכינים בפנים את הפיתות בזהירות. מכסים את הפיתות המוכנות במגבת כדי לשמור על לחות.

5הפלאפל: טוחנים את החומוס עם התבלינים, השום והכוסברה. מערבבים, ומוסיפים קמח לפי הצורך ליצירת מסה לא קשה ולא דלילה מדי. נותנים לתערובת לנוח מעט, יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק.

6הסחוג: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר לקבלת סחוג.

7הסלט: קוצצים את הירקות ומתבלים לפי הטעם.

8הרכבת המנה: פותחים פיתה, מורחים טחינה וסחוג, מוסיפים פלאפל וסלט ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il