אוכל
אוכל

טאטאקי

מנת פתיחה עדינה עדינה, לארוחת ערב זוגית עם מישהו או מישהי שממש ממש אוהבים

|מאסטר שף| פורסם10:26
טאטאקי - בת-שי עוז (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.718reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 500 גרם פילה בקר

למרינדה:

  • 6 כפות מירין
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 שיני שום כתושות
  • שקית אבקת טוגאראשי

לקראסט אפונה וואסבי:

  • חופן שומשום קלוי
  • חופן אפונה בוואסבי
  • חצי כפית צ'ילי
  • קורט מלח

לאיולי חזרת:

  • 2 חלמונים
  • כף חומץ שרי
  • כפית חרדל
  • כוס וחצי שמן זרעי ענבים (לא חייבים להשתמש בכל הכמות)
  • מעט מלח
  • צרור קטן כוסברה טרייה
  • צרור עלי חזרת
  • 2 שיני שום
  • גרדת ליים

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הנתח חצי שעה לפחות.

2במכתש ועלי טוחנים את חומרי הקראסט, חוץ מהשומשום. אחרי שהכל גרוס היטב, מערבבים פנימה את השומשום הקלוי.

3במיקסר עם להב חיתוך מערבבים את הביצים, החומץ והחרדל, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן בזמן דק עד שהאיולי מקבל גוף. מוסיפים את שאר המרכיבים, טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.

4את הפילה לטאטאקי צורבים במחבת חמה מכל כיוון עד לצריבה, מצפים באיולי ומגלגלים בקראסט. פורסים לחתיכות דקות ככל הניתן.

5מצמצמים במחבת חמה את המרינדה של הבשר, ליצירת רוטב.

6להגשה: מורחים מעט איולי על הצלחת, ומסדרים מעליו את פרוסות הטאטאקי. מטפטפים מעל מעט מהרוטב המצומצם, כדי לתת מעט מתיקות.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il