אוכל
אוכל

פיש טאקו מדפי אורז

קערות פריכות של דפי אורז מטוגנים, סלסה רעננה וחריפה ודג מטוגן בעשבי תיבול או במילה אחת: שלמות

|מאסטר שף| פורסם22:37
פיש טאקו מדפי אורז - בת-שי עוז (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.457reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקונכיית הטאקו:

  • לכל קונכייה 2 דפי אורז קטנים
  • זרעי כוסברה קלויים כתושים
  • פתיתי צ׳ילי יבש
  • כוסברה מיובשת
  • מלח

לסלסת מנגו מיובש:

  • חופן מכובד של מנגו מיובש חתוך לקוביות קטנות (אפשר גם מנגו טרי)
  • מיץ מ-2 ליים או לימון
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • צרור נענע קצוצה
  • בצל סגול קטן קצוץ דק

לדג:

  • 2 יח' פילה דניס עם העור
  • שמן זית
  • כמה גבעולי טרגון
  • טבעות פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום חתוכות
  • מלח
  • חופן נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את התבלינים לתערובת. מחממים בסיר שמן עמוק. מצמידים שני דפי אורז ומכניסים יחד לשמן. ברגע שהם מתחילים להגיב לשמן לוחצים במרכז בעזרת מצקת כדי ליצור צורת קונכייה. מוציאים למסננת כדי לשמור על פריכות ומפזרים את תערובת התבלינים על פני כל הקונכייה מבפנים ומבחוץ.

2משרים את המנגו המיובש במיץ הליים יחד עם הפלפל החריף ל-30-20 דקות. אחרי שהמנגו מתרכך מעט מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

3ממליחים היטב את הדג ומניחים במחבת רותחת מלאה בשמן זית כשהצד עם העור כלפי מטה. בעת הכנסת הדג למחבת מפעילים עליו לחץ כדי שהעור לא יתקפל. כשהקצוות מתחילים להשחים מוסיפים את הטרגון, הצ׳ילי והשום. מרטיבים את חלקו העליון של הדג עם השמן החם והמתובל שבמחבת בעזרת כף עד שהוא מוכן. מוציאים מהמחבת עם העור כלפי מעלה, מפרידים מהעור ומפוררים בידיים.

4את עור הדג שנותר זורקים לשמן הרותח ומטגנים כדי לתת לו תוספת פריכות.

5מרכיבים את הכל יחד בתור קונכיות דפי האורז ומקשטים בעור הפריך של הדג ומעט נענע קצוצה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il