אוכל
אוכל
ריבות וחמוצים

ריבת פומלה

מעדן מופלא

|דרך האוכל| פורסם13:00
לחם עם ריבה (צילום: dulezidar, Istock)
צילום: dulezidar, Istock
Rating:4.2185reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

לצורך הכנת הריבה משתמשים בקליפות הפומלה (בחלקן הגדול לפחות) לכן שימו לב להוראות לגבי הטיפול בקליפה.

המצרכים :

  • 2 פומלות שטופות
  • 1 קילו סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

1בעזרת קולפן ירקות, קולפים שכבה דקה מהקליפה החיצונית של הפומלות וזורקים.

2בקליפה שנותרה נשתמש לצורך הכנת הריבה. לשם כך קולפים את הפומלות ובעדינות מסירים מעט מהחלק הלבן הפנימי (הקרוב לפרי) של הקליפות.

3חותכים את הקליפות (הקלופות כעת משני צידיהן) לרצועות ברוחב שני סנטימטר ומעבירים אותן לקערה מלאה במים, משרים אותן במים כחמש דקות, מסננים ושוטפים.

4מניחים את המים והסוכר בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר מתמוסס לגמרי בתוך המים.

5מכניסים לסיר את הקליפות מערבבים ומביאים לרתיחה.

6מעל להבה גבוהה מבשלים את הקליפות במשך כמחצית השעה, מסירים מהאש כאשר מזלג קר המוכנס לסירופ יוצא מן הסיר כשחוטי סירופ סמיך ודביק נצמדים אליו. לאחר שהריבה מוכנה, מצננים אותה ומעבירים לצנצנת.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il