
זיתים שחורים כבושיםהחל מאמצע נובמבר, אפשר למסוק מעצי הזית זיתים שחורים ולהכין מהם זיתים כבושים ביתיים ונהדרים. לא צריך הרבה בשביל להכין אותם - רק זיתים, מלח גס, שמן זית וסבלנות|בית הבד שמנא| פורסם01/11/1208:15 ![]() צילום: Hilary Brodey, Istock |
מחכים שהזיתים יבשילו וישחירו על העץ (בארץ זה קורה בדרך כלל במחצית השניה של נובמבר ובדצמבר). מוסקים רק זיתים שחורים, יפים ונקיים. אוספים לשקית או לקערה בעדינות, מכיוון שהזיתים השחורים כבר רכים ועלולים להמעך וללכלך. המצרכים :
אופן ההכנה:1שוטפים את הזיתים במים ומניחים לייבוש. 2מפזרים שכבה אחידה של זיתים בתבנית או כל מיכל שטוח אחר, וזורים מלח גס בנדיבות מעל ובין הזיתים כך שיהיו עטופים במלח. אפש "לבנות" מעל עוד קומה של זיתים שחורים ומעליה לשפוך שוב הרבה מלח גס. המלח יספוג את הנוזלים (מים ומעט שמן) שיש בזיתים. 3מניחים מעל הזיתים משטח או מכסה בגודל זהה למגש שעליו הם מונחים, כך שכל הזיתים יהיו דחוסים. מניחים משקל כבד על המכסה ומשתדלים ללחוץ על כל שטח הכיסוי (כ-4-5 ק"ג). 4כעבור יומיים מנקזים את הנוזלים מהזיתים (מורידים את המשקל, לוחצים את הזיתים בין שתי השכבות ושופכים את הנוזלים). מערבבים את המלח הגס והזיתים היטב ושוב מחזירים את הלחץ על הזיתים. 5אחרי יומיים שוב שופכים את הנוזלים, מערבבים ולוחצים. חוזרים על הפעולה כל יומיים במשך ששת הימים הבאים. 6לבסוף שופכים שמן זית על הזיתים והמלח ומערבבים היטב. מחזירים את הלחץ על הזיתים וממשיכים לנקז כל יומיים. 7כעבור שבועיית הזיתים מוכנים. מפרידים את המלח הגס מהזיתים על ידי ניעור, ומעבירים את הזיתים לכלי זכוכית אטום. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! המתכוןבאדיבותבית הבד שמנא, מושב חגור ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |