אוכל
אוכל
ריבות וחמוצים

תאנים מסוכרות מצופות בסירופ וניל

מעדן עדין וממכר

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם14:54
תאנים (צילום: Stephan Hoerold, Istock)
צילום: Stephan Hoerold, Istock
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 קג' תאנים יפות וגדולות
  • 1 קג' סוכר
  • 3 מקלות וניל חצויים לאורכם
  • מיץ ו"סרט" קליפה מלימון אחד
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1שמים את כל החומרים, למעט התאנים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות עד שהתקבל סירופ סמיך מעט. 2. במקביל, דוקרים את התאנים עם קיסם כשלוש פעמים. 3. מכניסים את התאנים לסירופ, מביאים לרתיחה שוב ומבשלים על להבה בינונית כשעה. 4. כדי לבדוק אם התאנים מוכנות: לוקחים מעט מהסירופ החם בכף ויוצקים אל צלחת קטנה שיצאה מהפריזר. מחכים רגע. מעבירים כף על השלולית ו"חוצים" אותה: אם ה"מעבר" נשאר פתוח, סימן שהסירופ סמיך דיו, התאנים כבר משומרות דיין וזה מוכן. אם שני חצאי השלולית מתחברים-צריך לבשל עוד. 5. מקררים ומעבירים לצנצנת שקופה ארוזה יפה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il