אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ריזוטו אספרגוס בניחוח לימון

תבשיל איטלקי מפנק ומנחם לחורף קר או סתם רעב

|אורז בקלי קלות, הוצאת כנרת| פורסם20:02
אורז לריזוטו (צילום: ilbusca, Istock)
צילום: ilbusca, Istock
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 כוסות אספרגוס חתוך לחתיכות באורך 3 ס"מ
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית קליפת לימון, מגוררת
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • 500 גרם או 3 כוסות אורז לריזוטו
  • ½ כוס גבינת פרמזן, מרוסקת
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל

אופן ההכנה:

1מאדים את האספרגוס כ-4 דקות באדי מים רותחים. מסננים ומכניסים מיד למים קרים להפסקת הבישול. 2. מחממים את ציר הירקות עם היין וקליפת הלימון בסיר בינוני 3. ממיסים את החמאה בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים פנימה את האורז ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הנוזלים בהדרגה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהציר נספג באורז, בערך כ-20 דקות. 4. מוסיפים את האספרגוס ואת גבינת הפרמזן ומערבבים עד שהגבינה ניתכת. מתבלים במלח ובפלפל, מסירים מהאש ומגישים בצלחות עמוקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il