אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קראמבל פטל מהיר

קינוח קל להכנה עם תפוחי עץ ופטל קפוא ומעליהם ציפוי פריך שמשלב בתוכו שקדים וקאווקר לתוספת פריכות. אם אתם משתמשים בכלים אישיים הוא צריך רק 15 דקות בתנור

|קוואקר| פורסם08:49
קראמבל פטל על בסיס קוואקר. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
צילום: דן לב, קוואקר
Rating:4.214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לציפוי (לתבנית מרובעת בגודל 22 או 6 כלים אישיים):

  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן
  • 70 גרם (3/4 כוס לערך) קוואקר
  • 70 גרם (1/3 כוס לערך) סוכר לבן
  • 70 גרם חמאה קרה
  • 40 גרם שבבי שקדים / שקדים מולבנים פרוסים

לפירות:

  • 2 תפוחי עץ מזן גראני סמית', מגולענים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 300 גרם פטל שחור קפוא (לא מופשר)
  • 2 כפות ברנדי (אפשר להחליף בליקר אחר או במיץ תפוזים / תפוחים)
  • 3 כפות סוכר חום בהיר דמררה (או לבן, אם אין)
  • לשימון: מעט חמאה רכה / מומסת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה רכה / מומסת.

2מניחים קמח, קוואקר וסוכר במעבד מזון ומעבדים במשך כמה שניות.

3מוסיפים קוביות חמאה קרה בהדרגה ומעבדים עד לקבלת פירורים. נמנעים מלהפוך את התערובת לבצק.

4מוסיפים למיכל את שבבי השקדים ומערבבים בעזרת כף או ביד (לא מרסקים את שבבי השקדים).

5בקערה בינונית מערבבים בעדינות קוביות תפוחי עץ, פטל קפוא, ברנדי וסוכר חום בהיר. מעבירים לתבנית המשומנת.

6מפזרים את התערובת הפירורית מעל הפירות ומכניסים לתנור. אופים במשך 35 דקות (כלים אישיים אופים במשך 15 דקות) או עד שהפירורים מזהיבים היטב. מוציאים, מצננים כרבע שעה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il