אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מוס שוקולד מהיר

בלי שהייה של כמה שעות במקרר, עם מרשמלו במקום ביצים, בלי ג'לטין ובלי עצבים - מוס השוקולד המיידי והמושחת של נייג'לה לוסון ישחרר אתכם מפוביות קשות הקשורות בקינוח הטעים הזה.

|mako אוכל| פורסם12:04
מוס שוקולד עם אלכוהול (צילום: טיב טעם)
צילום: טיב טעם
Rating:4.2222reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המתכון של נייג'לה לוסון נותן מוס מרוכז ועשיר מאוד, לאוהבי השוקולד המריר. אם רוצים לקבל מוס קליל יותר ניתן להמיר חלק מהשוקולד המריר לחלב, אך חובה לשמור על מינימים של כ-100-150 גרם שוקולד מריר (של 70% מוצקי קקאו) במתכון.

המצרכים (6 מנות):

  • 150 גרם (קצת פחות משקית) מרשמלו, חתוכים לשניים
  • 50 גרם חמאה, רכה
  • 250 גרם (שתיים וחצי חבילות) שוקולד מריר, מינימום 70% מוצקי קקאו
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים חמים
  • 1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מניחים בקערה את המרשמלו, החמאה, השוקולד והמים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) ומערבבים עד שהתערובת נמסה ואחידה לחלוטין.

2מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד לקבל קצף רך ומערבבים בתנועות קיפול את הקצף אל תוך קערת השוקולד המומס, עד לקבלת תערובת אחידה.

3מעבירים את המוס אל 6 כוסות (אפשר גם ל-4 יותר גדולות) ומקררים עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר גם לאכול חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il