
המתכון של נייג'לה לוסון נותן מוס מרוכז ועשיר מאוד, לאוהבי השוקולד המריר. אם רוצים לקבל מוס קליל יותר ניתן להמיר חלק מהשוקולד המריר לחלב, אך חובה לשמור על מינימים של כ-100-150 גרם שוקולד מריר (של 70% מוצקי קקאו) במתכון. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מניחים בקערה את המרשמלו, החמאה, השוקולד והמים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) ומערבבים עד שהתערובת נמסה ואחידה לחלוטין. 2מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד לקבל קצף רך ומערבבים בתנועות קיפול את הקצף אל תוך קערת השוקולד המומס, עד לקבלת תערובת אחידה. 3מעבירים את המוס אל 6 כוסות (אפשר גם ל-4 יותר גדולות) ומקררים עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר גם לאכול חם. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |