
המצרכים (1 מנות):לקורדון בלו:
לסלט חלומי (3 מנות):
אופן ההכנה:קורדון בלו: 1מכינים פסטו: שמים במעבד מזון את הבזיליקום, הצנוברים והפרמזן ומעבדים עד לקבלת משחת בזיליקום. מוסיפים את השום ומעבדים שוב. מוסיפים שמן זית בהדרגה עם מלח ופלפל, עד לקבלת מרקם קרמי. 2מניחים את חזה העוף על ניילון נצמד, מורחים עליו 3/4 מכמות הפסטו, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומגלגלים. 3מכסים את הגלילה בניילון נצמד ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לרבע שעה, להתייצבות. 4מוציאים את הגלילה מהמקפיא, מורידים את הניילון ושמים בצד. 5מסדרים את הביצה, הקמח ופירורי הלחם ב-3 צלחות (כמו לשניצל). 6מגלגלים את הגלילה בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית עמוק עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג ל-5 דקות. 7מכניסים את הגלילה לתנור שחומם ל-250 מעלות ואופים 10-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב כהה. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. 8לרוטב: מחממים במחבת כף שמן זית, מטגנים את שן השום ומוסיפים את הפטריות. כשהפטריות רכות וכהות מוסיפים את מה שנשאר מהפסטו ואת השמנת מתוקה. 9מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה למשך 10 דקות. סלט חלומי: 1חותכים את החסה לרצועות בעובי 1.5 ס"מ ואת המלפפון והעגבנייה לקוביות בינוניות, ושמים בצלחת עם הנבטים. 2לרוטב: שמים במעבד מזון את הנענע, הסילאן, רוטב הצ'ילי המתוק, החומץ הבלסמי, החרדל והשום ומעבדים עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה עד לקבלת רוטב בצבע חרדל בהיר. מוסיפים לסלט ומערבבים. 3טובלים את החלומי ואת הפטריות בקמח, ביצה ולבסוף פירורי לחם. מטגנים עד להזהבה ומגישים על הסלט. * אפשר להגיש את הסלט עם פקאנים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |