
טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדיםמתכון לסלט מושקע ומלא רושם מספרה של איילת הירשמן, "טעים וטוב": זה לא סלט שמתקתקים ברגע, אבל הוא שווה כל דקה שתשקיעו בו. מה שנקרא, אין תפקידים קטנים - יש סלטים גדולים, וזה לגמרי אחד מהםאיילת הירשמן|טעים וטוב, ידיעות ספרים| פורסם09/09/2108:02 ![]() צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים |
זהו אחד מאותם סלטי טבולה שבהם הכרובית האהובה משמשת במקום הבורגול המסורתי. כלומר, יש בו פתיתים קטנים של כרובית, ואין בו בורגול או כל דגן אחר. כך שבעצם לפניכם סלט נטול גלוטן, דיאטטי, וטעים, חמצמץ לימוני כזה, ומספק ביותר. מגישים ככה, או כתוספת לעיקריות של ירקות, בשר או דגים, או כחלק משולחן סלטים גדול. אפשר גם לאחסן עד יומיים בקופסה גדולה במקרר ולשלוף בכל עת שרוצים משהו טעים ולא משמין. המצרכים :לכרובית:
לטבולה:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). 2מניחים שני ניירות אפייה בתבנית. מתבלים את הכרובית במלח ובפלפל ובפפריקה. יוצקים את שמן הזית ומורחים אותה מכל הצדדים. עוטפים את הכרובית בניירות כך שיהיו אטומים אבל משאירים למעלה מרווח לאדים, ולא מהדקים לגמרי. צולים את הכרובית בתנור 45-60 דקות, עד שהיא רכה מאוד. 3מוציאים את הכרובית. היא מאוד טעימה כבר עכשיו ואם רוצים אפשר לאכול אותה ככה. להכנת הטבולה, משאירים לצינון. 4מפרקים את הכרובית לפרחים וקוצצים אותם דק. שמים בקערה. מתבלים במיץ מהלימון, מגררים פנימה מקליפת הלימון, וזורים מעט מלח. 5מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה, הבצל הירוק, השמיר, הסומאק ושמן הזית ומערבבים. משהים חצי שעה לספיגת הטעמים. מוסיפים את השקדים ומגישים. אפשר עם יוגורט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |