אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טורטיה ממולאת

הן טעימות כל כך ומלאות בכל טוב שלא תכלו להפסיק לנשנש. מתכון מנצח של סמדי בומבה

|7 מנות ל-7 ימים| פורסם19:11
טורטיה ממולאת (צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים)
צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
Rating:4.6128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • חבילת טורטיות
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 7 פטריות טריות קצוצות
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
  • חלמון טרוף
  • שומשום
  • כורכום
  • כף מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח לפי הצורך

לסלט

  • 2 עגבניות חתוכות
  • 1 פלפל חריף חתוך
  • 10 שיני שום פרוסים לפרוסות
  • 3 לימון כבוש חתוכים
  • שמן זית
  • חצי לימון
  • מלח

לרוטב

  • סלסלת פטריות טריות חתוכות
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • כף וחצי קמח
  • שקית תיבולית פטריות של קנור או אסם

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל, הגזר, הפטריות, גמבות ומביאים למצב שהגמבות רכות למחצה.

2במחבת נפרדת מטגנים את העוף עד לצריבה ולאחר מכן מסננים את הנוזלים.

3מתבלים במעט כורכום, כף מרק עוף, מעט פלפל גרוס ונותנים למילוי להתקרר.

4מניחים מהמילוי בקצה הטורטייה, מגלגלים גלגול אחד, מכניסים את הצדדים וממשיכים לגלגל (יוצרים סיגר).

5מניחים את הסיגרים שיצרנו בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם הסגירה כלפי מטה, מורחים חלמון ומפזרים שומשום.

6מכניסים לאפייה ל-180 מעלות למשך 15 דקות או עד קבלת צבע חום בהיר.

הכנת הרוטב

1מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את הגמבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.

2מוסיפים את התבלינים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

3בהדרגה מוסיפים את שקית התיבולית, מערבבים עד קבלת הסמכה יציבה.

הכנת הסלט

1מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים עם שמן זית, מלח ולימון.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il