
תביתמכל קדרות השבת התבית העיראקי הוא המעניין ביותר - עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות ונענע מיובשת וקבור באותו אורז ממש![]() צילום: דן לב, על השולחן |
המצרכים (6 מנות):
לאורז
לבישול
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-120 מעלות. 2מערבבים אורז עם עגבניות ובצל מגוררים, שום וכל התבלינים. 3ממלאים את העוף ברבע מכמות תערובת האורז ומהדקים את הפתחים בעזרת קיסמים או תופרים בחוט ומחט. 4מחממים על הכיריים סיר גדול (שמתאים לתנור) עם שמן ומשזפים את העוף הממולא מכל הצדדים כ-15 דקות. 5מפזרים את יתרת האורז סביב העוף, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהמים נספגים. 6מכסים ומעבירים לתנור לכל הלילה. אם רוצים מעטה פריך, מעלים את הטמפ’ ומסירים את המכסה שעה לפני ההגשה. גיוון: תבית עם חלקי פנים: מקפיצים 200 גרם תערובת של קוביות כבדי עוף, קורקבנים ולבבות במשך 3-2 דקות ומוסיפים למלית האורז. תגיות:קדרה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |