אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבית

מכל קדרות השבת התבית העיראקי הוא המעניין ביותר - עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות ונענע מיובשת וקבור באותו אורז ממש

תבית פטנט מאורז אדום (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:3.223reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • עוף מרוקן מעצמותיו ומוכן למילוי (בקשו מהקצב)

לאורז

  • 2 כוסות אורז ארוך (למשל פרסי)
  • 4 עגבניות מגוררות על פומפייה
  • 1 בצל גדול מגורר על פומפייה
  • 2 שיני שום כתושות (לא חובה)
  • ½2-1 כפיות בהראט עיראקי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית גדושה נענע מיובשת

לבישול

  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות מרק עוף או מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-120 מעלות.

2מערבבים אורז עם עגבניות ובצל מגוררים, שום וכל התבלינים.

3ממלאים את העוף ברבע מכמות תערובת האורז ומהדקים את הפתחים בעזרת קיסמים או תופרים בחוט ומחט.

4מחממים על הכיריים סיר גדול (שמתאים לתנור) עם שמן ומשזפים את העוף הממולא מכל הצדדים כ-15 דקות.

5מפזרים את יתרת האורז סביב העוף, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות עד שהמים נספגים.

6מכסים ומעבירים לתנור לכל הלילה. אם רוצים מעטה פריך, מעלים את הטמפ’ ומסירים את המכסה שעה לפני ההגשה.

גיוון:

תבית עם חלקי פנים: מקפיצים 200 גרם תערובת של קוביות כבדי עוף, קורקבנים ולבבות במשך 3-2 דקות ומוסיפים למלית האורז.

תגיות:קדרה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il