
המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף יציב, נוקשה ומבריק. 2בקערה קטנה מערבבים את החלמונים, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל. בשקית או קערה נפרדת מערבבים את כל היבשים: קמח בר-אל, אבקת אפייה, שקדים, קוקוס ולוז. 3מורידים את מהירות ההקצפה של החלבונים לנמוכה ומבליעים את תערובת הנוזלים-חלמונים עד להטמעה מוחלטת, מקפלים את תערובת היבשים לקבלת מסה קצפית סמיכה במרקם אחיד. 4מכניסים את העיסה לשקית זילוף ומזלפים לתבניות שקעים מרופדות עטרות נייר או לתבנית גדולה משומנת ומרופדת בבסיסה בנייר אפייה (כדאי אף לפזר סוכר או קמח שקדים בדופן המקיפה). 5אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות. זמן האפייה הוא בהתאם לחומר התבנית ולגדלי השקעים. בתבניות שקעים מיני מאפינס ממתכת זמן האפייה הוא 25 דקות ולעוגה גדולה זמן האפייה יהיה 35-40 דקות. בתבניות סיליקון, זמן האפייה יתארך מעט. ניתן לאחר 20 דקות לבדוק עם קצה חד של סכין - הוא אמור לצאת כמעט יבש (רק סימני לחות), להוציא, לחלץ מהשקעים, לצנן ולאחסן בקופסא אטומה. לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוגקולינריא ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |