אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מוס שוקולד בשני מרכיבים

אם מוציאים את הקישוטים, יש במוס הזה רק שני דברים: שמנת ושוקולד. בלי ביצים, בלי ג'לטין ובלי תוספים. מוס שמתקתקים בלי הרבה עבודה ונגמר בצ'יק

|mako אוכל| פורסם08:00
מוס שוקולד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.597reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

אפשר להחליף חצי מכמות השוקולד המריר בשוקולד חלב, כדי לקבל טעם יותר עדין. אפשר גם להכניס לתוך המוס את האגוזים והתותים, כדי לקבל אותם בכל ביס.

המצרכים (8 מנות):

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה

  • 400 גרם שוקולד מריר (אפשר חצי שוקולד חלב)
  • 150 גרם אגוזי מקדמיה קצוצים וקלויים
  • 8 תותים חתוכים
  • שק זילוף עם צנתר (או כף, אם אין שק זילוף)
  • 8 כוסות קטנות (להגשת המוס)

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר את השמנת רק עד שהיא מתחילה לבעבע.

2מוסיפים את קוביות השוקולד, מחכים כ-15 דקות שהשוקולד נמס ומערבבים היטב. מצננים כשעתיים במקרר.

3אחרי הצינון מעבירים למיקסר עם וו מקציף ומפעילים במשך 3 דקות על מהירות גבוהה.

4מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים לכוסיות. שומרים במקפיא ומוציאים כשעה לפני ההגשה. ממש לפני ההגשה מפזרים את האגוזים והתותים מעל (אם אתם רוצים שיהיו בתוך המוס מכניסים אותם בשלב המיקסר).

* כלים: ב. א. גרף יעוץ וסחר בע״מ, רחוב זבולון 28, תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בסט סירים חדש? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח לפסח!

>> כל המתכונים לפסח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il