אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סיגרים של אמא

סיגרים מטוגנים, ממולאים בתערובת אגוזים מתוקה וטבולים בסירופ סוכר מעולה. ממש כמו שאמא הייתה עושה

|מאסטר שף| פורסם18:19
סיגרים מתוקים (צילום: אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים)
צילום: אנטולי מיכאלו, העוגיות המרוקאיות של אמא, הוצאת קוראים
Rating:4.5160reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 חבילת עלי סיגר
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 200 גרם אגוזי לוז
  • 200 גרם שקדים
  • 100 גרם פיסטוקים
  • רבע כפית קינמון
  • קורט הל
  • קורט אגוז מוסקט
  • חצי כוס דבש
  • רבע כוס סירופ מייפל
  • קצת קמח עם מים (להדבקת הסיגר. אפשר להחליף בביצה טרופה)

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הסירופ: שמים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה עד לקבלת סירופ.

2קוצצים גס במעבד מזון את כל האגוזים. מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, הדבש והמייפל ומערבבים לתערובת אחידה.

3פותחים עלה סיגר, מניחים בקצה קצת מהתערובת (לכל אורך הסיגר), מקפלים את הצדדים כלפי פנים ומגלגלים לצורת סיגר. שמים בקצה שנשאר קצת מהקמח עם המים (או הביצה) וסוגרים. ממשיכים כך על פי כמות הסיגרים שרוצים.

4מחממים סיר עם שמן עמוק לחום גבוה ומטגנים עד הזהבה. מקררים, מכניסים לסירופ ומסננים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il