אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

דג בס אפוי

מתכון של ישראל אהרוני לדג בס צלוי בתנור עם תוספת של שומר ופלפלים מטוגנים, שיני שום והרבה לימון

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם15:32
Rating:4.336reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 דגי בס בריכות טריים
  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 4 פקעות שומר טריות, חתוכות ל-4 לאורכן
  • 6 פלפלים אדומים קטנים (מתוקים)
  • 12 שיני שום שלמות, לא קלופות, מעוכות מעט
  • 8 גבעולי תימין
  • פילטים מ-3 לימונים (מקלפים את הלימונים ומוציאים את בשר הפלחים)
  • חצי כוס זיתים שחורים מגולענים
  • רבע כוס שמן זית
  • שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס
  • קליפת לימון מגוררת
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות.

2מחממים שמן זית במחבת. כשהוא חם מכניסים פנימה את השומר (הצד החתוך כלפי מטה), הפלפלים ושיני השום השלמות. מטגנים כמה דקות עד שפני השומר משחימים יפה.

3חורצים משני הצדדים של כל אחד מהדגים ארבעה חריצים עמוקים, שיגיעו עד האדרה. ממליחים ומפלפלים. מכניסים לכל דג גבעול טימין ושני פילטים של לימון.

4מניחים בתבנית חסינת חום את השומר, הפלפלים, השום והדגים. מפזרים זיתים מעל.

5מערבבים בקערה השמן, מיץ הלימון, התימין, הפלפל החריף, המלח והפלפל. יוצקים על הדגים, ממליחים ומפלפלים שוב ומסדרים על הדגים את יתרת הפילטים של הלימונים.

6מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת. צולים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהדג מוכן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il