אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סקונס פרג ולימון

מתכון למנה נפלאה לפתוח איתה את הבוקר, לחמניות אנגליות עם חמאה וריבה

|מתכוניישן| פורסם22:23
סקונס פרג לימון 1 (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
צילום: דניה ויינר, מתכוניישן
Rating:2.52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח רגיל
  • 1/4 כוס (40 גרם) קמח מלא
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 4 כפות פרג טחון טרי
  • 1 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 מ"ל חלב
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 ביצה טרופה להברשה

להגשה:

  • חמאה / ריבה / שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה, הסוכר, הפרג, והמלח, ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.

3יוצרים גומחה ושופכים לתוכה את החלב וגרידת הלימון. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג את החלב את תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. חשוב לא לעבד יותר מידי - יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם התערובת יבשה מידי אפשר להוסיף מעט חלב.

4משטחים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 ס"מ. בעזרת חותכן בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים.

5מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים בצפיפות את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 15-20 דקות עד להזהבה.

6מגישים חם עם חמאה או שמנת חמוצה וריבה.

אפשר לוותר על הפרג והלימון ולגוון באפשרויות הבאות:

• להמיר את הפרג והלימון בגרידת תפוז ובמקום 300 מ"ל חלב 200 מ"ל חלב ו-100 מ"ל מיץ תפוזים.

• להוסיף 1 כוס צימוקים מושרים במיץ / ברנדי.

• להוסיף כוס פצפוצי שוקולד.

• להוסיף כפית קינמון וכף סוכר חום לתערובת הקמחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il