אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבשיל עדשים

קדרה מפתה של עדשים שחורות עם יין, גזר, ארטישוק ירושלמי ומוח עצמות. מעדן חגיגי ומיוחד

|יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox| פורסם07:00
תבשיל עדשים שחורות (צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox)
צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox
Rating:4.733reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל גדול קצוץ דק־דק
  • 3-2 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לקוביות קטנטנות
  • 1 גזר מקולף קצוץ דק־דק
  • 250 גרם עדשים שחורות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס יין קברנה, או יין אדום אחר בעל גוף
  • 1 כוס מים
  • 5 עצמות מוח מנוסרות בגובה של כ־3 ס“מ

אופן ההכנה:

1בסיר קטן מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל במשך 5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת הגזר וממשיכים בטיגון עד שהבצל הופך לשקוף.

2מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך דקה נוספת. ממליחים, מפלפלים ומערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים כוס יין אדום. מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס מים. מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים את האש למינימום.

3מחדירים סכין קטנה וחדה בין העצם למוח ומפרידים ביניהם. בעזרת הבוהן, ובעדינות, לוחצים החוצה את המוח. חותכים כל מוח לארבע פרוסות ומוסיפים לתוך העדשים. בסיר מכוסה מבשלים על אש קטנה במשך כ־30 דקות או עד להתרככות העדשים. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il