אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פשטידה של תפוחי אדמה

פתרון מושלם לרגעי רעב, כשהמקרר כמעט ריק

|טעימא| פורסם14:58
פשטידת תפוחי אדמה (צילום: מנחה נופה)
צילום: מנחה נופה
Rating:3.9169reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (7 מנות):

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומגוררים גס
  • בצל גדול קלוף ומגורד גס
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט דק
  • 1/2 ק"ג קמח תופח (או 2 כוסות, לפשטידה אוורירית יותר)
  • 2 ביצים
  • חצי כוס שמן
  • שמנת חמוצה (להגשה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את תפוחי האדמה המגוררים עם הבצל, ומניחים במסננת עד שהנוזלים מופרשים החוצה.

3מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

4בקערת ערבוב מערבבים את הקמח, הביצים והשמן עד שהם הופכים לבצק. ממשיכים ללוש עד איחוד.

5מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל הסחוטים מנוזלים, ולשים אותם לתוך הבצק עד שנוצר בצק אחיד.

6שופכים את התערובת לתבנית עגולה או מלבנית, משומנת, ומכניסים לתנור לכ-45 עד 50 דקות.

7מגישים עם שמנת חמוצה בצד.

8ניתן להפחית את כמות הקמח לארבע כפות ולטגן לביבות נפלאות מאותה תערובת.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il