אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צלעות טלה בליווי מחית בטטה ופלפלים קלויים בגריל

ברוטב יין ופיסטוקים

|מלון רימונים גלי כנרת| פורסם16:01
צלעות טלה בליווי מחית בטטה ופלפלים (יח``צ:  יחסי ציבור )
יח``צ: יחסי ציבור
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 10 י"ח צלעות טלה

  • כוס שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • ½ כוס יין אדום
  • 3 גבעולי רוזמרין
  • 4 י"ח בטטה בגודל בינוני
  • 50 גרם מחמאה או מרגרינה
  • 3 י"ח פלפל אדום
  • 3 י"ח פלפל צהוב
  • 3 י"ח פלפל ירוק
  • כפית שום טחון

לרוטב:

  • 1.5 כוס מים

  • ¼ כוס יין אדום
  • 2 כפות סויה
  • כף אבקת מרק בשר
  • קורט פלפל שחור
  • כף קורנפלור
  • 150 גרם פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1משרים את הצלעות בשמן זית, פלפל, מלח, יין ורוזמרין למשך שעה.

2צולים את הצלעות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.

3מבשלים את הבטטה ומכינים מחית (ערבוב של הבטטה עם מחמאה, מלח ופלפל).

4חותכים את הפלפלים ("חיתוך דפנות"), מערבבים את הפלפלים עם שמן זית, מלח, פלפל ושום.

5צולים את הפלפלים בתנור בחום 200 מעלות למשך 10 דקות.

6להכנת הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב, למעט הפיסטוקים והקורנפלור, ומבשלים על אש נמוכה למשך 10 דקות.

7מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים (קרים) ובוזקים לנוזל החם, מרתיחים שוב ומכבים את הגז.

8להגשה: מסדרים במרכז הצלחת את מחיית הבטטה, עליו את הצלעות ומסביב את הפלפלים הקלויים ואת הרוטב. על הרוטב מפזרים את הפיסטוקים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il