אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קארי כבש בדלעת

תבשיל הודי עשיר וריחני, מוגש בדלעת ערמונים מתקתקה ואגוזית, עם פיתות הודיות דקות

|מאסטר שף| פורסם22:00
קארי כבש בדלעת ערמונים (תמונת AVI: mako)
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 דלעות ערמונים
  • 500 גרם בשר כבש טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • עגבנייה קלופה וקצוצה לקוביות קטנות
  • פלפל ירוק חריף נקי מחרצנים, פרוס דק
  • כפית כורכום
  • זרעים מארבעה תרמילי הל
  • כפית זרעי כמון כתוש
  • כוכב אניס
  • כף זרעי כוסברה
  • 10 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 3 ס"מ שורש זנגביל מקולף, קצוץ דק
  • 500 מ"ל קרם קוקוס
  • כפית גראם מסאלה
  • 2-3 חוטי זעפרן
  • 12-16 סרטים בעובי חצי מילימטר מקוביית דלעת רגילה (ניתן לקלף באמצעות קולפן ירקות רגיל, או במנדולינה)
  • 2 כפות סוכר לבן
  • שמן זית
  • מלח גס
  • כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • לצ'פאטי
  • חצי כוס קמח לבן
  • חצי כוס קמח מלא
  • כוס מים
  • שתי כפיות מלח

אופן ההכנה:

1חוצים את דלעת הערמונים, מורחים בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל שחור ומכניסים לתנור אפייה שחומם ל-180 מעלות, למשך 30 דקות.

2לאחר שלושים דקות, עם כף מסירים את הזרעים וחלק מתוכן הדלעות, כך שנוצרים כלי קיבול לקארי בהמשך, עם דפנות בעובי סנטימטר. את הזרעים זורקים (ניתן להשתמש בחלקם) ואת הבשר שהסרנו מוסיפים בהמשך לקארי.

3מורחים את קעריות הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל-15 דקות נוספות.

4מסדרים את פרוסות הדלעת הדקות על צלחת ומפזרים עליהן את הסוכר. משהים למשך 30 דקות.

5מטגנים את הבצל בשמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את העגבנייה והפלפל החריף וממשיכים לטגן 2 דקות.

6מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי הצבע.

7על מחבת יבשה קולים במשך חצי דקה את התבלינים היבשים.

8כותשים את התבלינים, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ואם יש צורך גם מעט שמן זית וכותשים את הכל למשחה.

9מוסיפים את משחת התבלינים לתערובת הבשר וממשיכים לטגן כ-3 דקות.

10מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב, מכסים ומעבירים לאש נמוכה למשך 30 דקות. מידי פעם מערבבים.

11טועמים ומשפרים תיבול, בעיקר מלח או פלפל.

12בתום חצי שעת בישול, מוסיפים כפית גראם מסאלה, מעט זעפרן ומערבבים במשך דקה.

13מסירים מהאש ומוסיפים את רוב הכוסברה הקצוצה.

14את תערובת הבשר מחלקים בין כלי הדלעת האפויים ומחזירים לתנור למשך 5 דקות.

15מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את שארית הכוסברה הטרייה ומקשטים עם חתיכות הדלעת הכבושה.

16לכל מנה מצרפים 2 צ'פאטי ומגישים.

להכנת הצ'פאטי:

17מנפים את הקמחים, מוסיפים את המלח ואת המים ולשים לבצק גמיש ונוח לעבודה. אם דביק מידי – מוסיפים עוד קמח. אם קשה מידי – מוסיפים מעט מים. כדאי לתת לבצק לנוח במשך 30 דקות, אולם אפשר גם לעבוד איתו מיד.

18קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג קטן.

19על משטח מקומח, בעזרת מערוך משטחים את כדורי הבצק, מהמרכז החוצה, מסובבים 90 מעלות בכל לישה. בסוף צריך לצאת עיגול בצק בעובי מילימטר. מסירים את עודפי הקמח.

20על מחבת יבשה וחמה, מטגנים את עלה הבצק במשך כמה שניות, עד שהמתחילות להיווצר בועות קטנות.

21הופכים את הצ'פאטי ומטגנים במשך כמה שניות נוספות, עד ששוב מופיעות בועות קטנות. בצד הזה קצת יותר קשה לראות את הבועות היות והוא כבר אפוי. לא לחכות יותר מ-10 שניות, בהנחה שהמחבת חמה.

22מעבירים את הצ'פאטי מיד לאש גלויה (ישר על הגז) או שמבעירים עם הלהבה הכחולה מברנר. תוך 2 שניות הצ'פאטי מתנפח. הופכים ומנפחים עוד 2-3 שניות מהצד השני ומעבירים לשמירה בין שני דפי אלומיניום, עד ההגשה.

23הצ'פאטי מתייבש מהר מאד ולכן מומלץ להכין אותם ממש בסמוך להגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il