
המצרכים :
לרוטב היוגורט:
אופן ההכנה:1מניחים את מקלות האכילה משני צדי תפוח האדמה. 2חורצים עם סכין מניפה על תפוח האדמה (תפקיד מקלות האכילה הוא לעצור את הסכין כך שתפוח האדמה ייפרס למניפה ולא יישבר בעת החיתוך). 3מניחים את תפוח האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 4מערבבים את עשבי התיבול עם השום, המלח ושמן הזית ומברישים את תפוחי האדמה. 5אופים את התפודים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-35-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. 6מערבבים את מרכיבי רוטב היוגורט ומזלפים מעל המניפות בעת ההגשה. מניפות תפוח אדמה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלהמתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים) ביום. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |