אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חצילים ממולאים פתיתים

מנה מיוחדת המשלבת חריף, מתוק ומלוח ויכולה לשמש כמנה ראשונה, עיקרית או תוספת מקורית וטעימה

|מאסטר שף| פורסם20:57
חצילונים במילוי פתיתים (תמונת AVI: mako)
Rating:3.435reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 3 חצילים קטנים
  • כוס פתיתים עגולים
  • עירית (כחצי כוס לאחר קיצוץ)
  • כוס נענע (כחצי כוס לאחר קיצוץ)
  • כוס כוסברה (כחצי כוס לאחר קיצוץ)
  • 5-6 תאנים יבשות, חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 פלפל חריף, צלוי בתנור
  • שמן זית
  • מלח
  • כף רכז רימונים
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • גביע שמנת 20%
  • כפית דבש

אופן ההכנה:

1מבשלים את החצילים במים עד ריכוך ומסננים. את הפתיתים מבשלים במי מלח כמו פסטה, עד שהם רכים, ומסננים.

2מכניסים את הפלפל החריף לגריל עד השחמה וריכוך.

3קוצצים את העירית, הנענע והכוסברה ופורסים את התאנים. מערבבים עם הפתיתים ומוסיפים שמן זית, מלח ורכז רימונים.

4עושים חתך לאורך החצילים ומרוקנים אותם מתוכנם בזהירות. ממלאים את החצילים בתערובת הפתיתים.

5מערבבים בקערה את השמנת והדבש עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.

6להגשה: מסדרים את החצילים בצלחת, מוסיפים בצד כף מרוטב השמנת וליד את הפלפל החריף.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il