אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת תפוחים לא שגרתית

עוגת תפוחים עסיסית שנראית נפלא ונטעמת מדהים

|mako אוכל| פורסם18:42
עוגת תפוחים, טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.733reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 200 גרם חמאה
  • כוס וחצי קמח
  • חלמון
  • 3/4 כוס פקאנים טחונים גס

לתפוחים:

  • 10 תפוחים חמוצים, שטופים ופרוסים
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • מיץ מלימון שלם
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבצק: מעבדים במעבד מזון את הסוכר והחמאה. מוסיפים את הקמח ומפעילים שוב. מוסיפים חלמון ופקאנים (משאירים מעט בצד) ומפעילים לכדקה, עד שהתערבות אחידה. מעבירים לקערה יבשה, לשים עם הידיים ומשטחים בתוכה.

2מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכחצי שעה.

3שמים את התפוחים בקערה גדולה עם הסוכר, מיץ הלימון, החמאה המומסת, גרידת הלימון והקינמון. מערבבים בזהירות עד שהתפוחים מצופים, ומשאירים אותם בצד לנוח.

4מוציאים את הבצק מהמקפיא. משמנים תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ בחמאה ומדביקים על הדפנות את הפקאנים שנשארו. מפזרים את הבצק עד לכיסוי ובעזרת האצבעות מהדקים לבסיס ולשוליים. דוקרים את הבצק במזלג, כדי שלא יתפח, מניחים עליו נייר אפייה ועליו קטניות כבדות ואופים ב-170 מעלות כ-12 דקות.

5בינתיים מסננים את התפוחים ושומרים את הנוזל בצד.

6מסדרים בזהירות את התפוחים בתוך הבצק. אפשר לסדר אותם במניפות קטנות וצמודות עד לכיסוי מלא ומדויק (אם הפרוסות של התפוחים דקות), או לערום מגדל של תפוחים בתבנית (פרוסות עבות, כך אני עשיתי). מחזירים לתנור לכשעה.

7כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הנוזל ששמרנו בצד. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ורק אז מסירים בעדינות את הרינק.

* מומלץ להגיש עם קרם פרש/קצפת או גלידה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il