אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פאי פירות יבשים

פאי פירות יבשים הונגרי עשיר בכל טוב, וכשאנחנו אומרים כל טוב אנחנו מתכוונים לזה: מנגו מיובש, קוקוס, אננס, חמוציות, קשיו - ויש עוד, הנה פה במתכון. מצוין לט"ו בשבט, אבל עוד יותר מצוין לחיים עצמם

|| פורסם07:38
פאי פירות יבשים (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בקוטר 22:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • קליפת מגוררת מלימון אחד
  • ביצה
  • 300 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח

למילוי:

  • 40 גרם (2 כפות) דבש
  • 80 גרם חמאה
  • 80 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • 40 גרם (1/4 כוס) מנגו מיובש קצוץ
  • 40 (1/4 כוס) גרם אננס
  • 40 גרם (1/4 כוס) חמוציות מיובשות קצוצות
  • 60 גרם (2/3 כוס) קשיו קצוץ
  • 60 גרם (2/3 כוס) שקדים קצוצים
  • 40 גרם (1/2 כוס פחות כף) פתיתי קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, חמאה וקליפת לימון מגוררת. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. לבסוף מוסיפים את הקמח ומרבבים עד שנוצר בצק.

3מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית הפאי ואופים כ-20 דקות עד לקבלת בצק זהוב.

4בינתיים מחממים בסיר דבש, חמאה וסוכר עד לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את האגוזים, הפירות היבשים הקצוצים והקוקוס. משטחים את המסה על הפאי ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.

המתכון באדיבות קונדיטוריית שני ומבוסס על מתכון מבית אמו של אריה אברמוביץ, יליד הונגריה ומייסד קונדיטורית שני.

>> מרק חומוס וירקות מושלם למזג אוויר חורפי

>> והנה כל קינוחי החורף הצרפתיים שאתם צריכים להכיר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il