מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שומר ממולא

סמדי בומבה ממלאת שומר בבשר טחון ועשבי תיבול ומקבלת מנת מלכים חורפית מקסימה

|mako| פורסם06:14
שומר ממולא מוכן (צילום: סמדר וקנין)
צילום: סמדר וקנין

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 2 ראשי שומר (רצוי שיהיו מלאים ובבוניים)

  • 4 גבעולי כרפס (סלרי), עם העלים
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1/4 חבילה שמיר
  • 300 גרם בשר טחון בקר
  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 4-5 תחתיות ארטישוק (מוכרים בכל סופר במדור הקפואים)
  • 1/2 חבילה אפונה ירוקה
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוח אדמה

תבלינים

  • 1 כף ראס אל חנות

  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה:

1שמים את שני סוגי הבשר בקערה. מגררים פנימה על פומפייה דקה חצי מהבצל (על הצד הדק ביותר של הפומפייה) ואת תפוח האדמה.

2קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה דק דק, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מוסיפים ראס אל חנות, 2 כפות שמן ו-1/4 כוס מים, מערבבים טוב ומוסיפים מלח לפי הצורך. מניחים בצד.

3חותכים את הקצה התחתון של השומר ומתחילים לפרק עלה עלה (ראו בתמונה). נותנים לחיצה פנימה בכל עלה, כך שייווצר מעין פרח סגור.

4פורסים את חצי הבצל השני לפרוסות ומטגנים בסיר גדול. חותכים את גבעולי הכרפס לחתיכות באורך 6 ס"מ ומוסיפים על הבצל. מוסיפים גם את חתיכות השומר שהורדנו מהקצה, ומניחים לאידוי קצר.

5ממלאים את השומר, לוחצים ומניחים בסיר עם הסגירה כלפי מטה. מוסיפים מים חמים עד לגובה השומר, ומתבלים בכורכום, פלפל לבן ומרק עוף. מכסים ונותנים בישול של 15 דקות.

6חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את האפונה ואת השמיר הקצוץ.

7מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות. אם נשארים נוזלים, מורידים את המכסה ומבשלים עד שהם מתאדים.

** המתכון פורסם לראשונה בינואר 2011

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il