אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מוסר צלוי עם רוטב יוגורט

מתכון נהדר לדג צלוי עם רוטב יוגורט לימוני, עגבניות שרי, נענע וזרעי שומר, שפחות או יותר מכין את עצמו: הדג הולך לתנור, הרוטב מתערבב - וזהו. גג חצי שעה וזה מוכן, אבל כשיבקשו את המתכון תגידו שלקח לכם יותר

|mako אוכל| פורסם10:10
מוסר צלוי  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הדג נצלה בחברה טובה עם עגבניות שרי, שום, לימון ושמן זית. תוספת זרעי השומר מוסיפה טוויסט רענן עם קריצה ים תיכונית. אם אין זרעי שומר אפשר להוסיף שלוק של עראק או אלכוהול אניסי אחר.

המצרכים (2 מנות):

  • 1 דג (700 גרם) מוסר טרי שלם, נקי
  • אשכול עגבניות שרי
  • 1/2 לימון פרוס
  • 6 שיני שום
  • 2-3 גבעולי אורגנו
  • שמן זית לזילוף
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית זרעי שומר (לא חובה, אבל מוסיף)

לרוטב יוגורט:

  • 1 גביע יוגורט
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית נענע יבשה (או כפית עלים קצוצים טריים)
  • 1/4 כפית זרעי שומר גרוסים (לא חובה, אבל מוסיף)
  • מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

2חורצים עור הדג משני צידיו, ממלאים את החלל הפנימי בלימון, שום ואורגנו ומניחים בתבנית עם נייר אפייה יחד עם יתר החומרים. צולים 12 דקות, בודקים את מידת העשייה ואם צריך ממשיכים לצלות עוד כמה דקות. הבשר של הדג צריך להיות לבן בוהק.

3בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

4מגישים את הדג עם יתר המרכיבים לצד הרוטב.

>> מחפשים רעיון לתוספת? קבלו פשטידה ים תיכונית
>> ועוד מתכונים לשבועות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il