
המצרכים (4 מנות):למרנג
לקרם הלימון ונענע
אופן ההכנה:להכנת המרנג: 1מקציפים חלבונים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. 2מקציפים על מהירות גבוהה כ-10 דקות עד לקבלת קצף יציב ונוקשה. מוסיפים וניל, קונפלור וחומץ ומקציפים כ-2 דקות נוספות. 3מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר משונן את קרם המרנג על נייר אפייה בצורה של צריחים צמודים אחד לשני עד סגירת מעגל וכך גם בפנים העיגול. אופים בתנור על 140 מעלות כ-50-60 דקות. 4מכבים את התנור אך משאירים בתוכו לעוד כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים במקום יבש עד לצינון מלא. להכנת הקרם: 1בקערת זכוכית טורפים היטב את הביצים והחלמונים. 2מוסיפים את הסוכר, המיץ וקליפת הלימון ומערבבים לבלילה אחידה. 3מניחים את הקערה על בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) ומערבבים כ-5 דקות. מוסיפים את זר הנענע ומבשלים עוד כ- 5 דקות תוך ערבוב תמידי עד להסמכה. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד הטמאה מלאה. 4מסננים את התערובת אל קערה נקייה, מכסים בניילון נצמד כשהניילון נוגע בקרם למניעת יצירת קרום. מקררים כשעתיים. להגשה: מניחים את בסיס המרנג בצלחת הגשה, מוזגים את קרם הלימון על המרנג, מעטרים בעלי נענע טריים ומקררים כשעה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |