
המצרכים (4 מנות):
להגשה
אופן ההכנה:1מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות. 2מטגנים מחצית מכמות הבצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת. 3לשים את הבשר הטחון במשך כ-2 דקות בקערה. 4בקערה נפרדת, מערבבים את קמח הטמפורה ב-3 כפות מים למעין מרקם רך ונוזלי. נוזל הטמפורה יתנפח מעט במהלך טיגון ואפיית הקציצות וייצור מרקם אוורירי. 5מוסיפים את הבצל והשום לקערת הבשר ומערבבים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הטחינה, ואת בלילת הטמפורה, מערבבים היטב ומניחים לעשר דקות. 6מדללים את הטחינה בכמות שווה של מים, מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל. 7יוצרים קציצות בגודל קבב ומשטחים מעט. הכמות אמורה להספיק ל-12 קציצות. 8מטגנים מעט את הקציצות בשמן חם בגובה סנטימטר, רק עד להשחמה חיצונית. 9מעבירים את הקציצות המטוגנות לכלי פיירקס או תבנית אחרת, כך שהקציצות ימלאו את כל התבנית. 10שומרים 2 כפות טחינה לכל צלחת הגשה ואת כל מה שנשאר מזלפים על תבנית הקציצות. 11מכניסים את הקציצות לתנור למשך 15-20 דקות. מקפידים לא לייבש את הטחינה. אם נראה שהטחינה משנה צבע, עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ומוסיפים עוד 5 דקות לזמן האפייה המקורי. להרכבת המנה: 12מטפטפים על כל צלחת 2 כפות טחינה. על הטחינה הטרייה בצלחת, מניחים 3 קציצות, עם הטחינה האפויה עליהן. 13מפזרים מסביב, על הטחינה הטרייה, פלפל ירוק קצוץ דק, זרעי עגבניות סחוטים מעגבנייה טרייה ומספר חמוציות קצוצות גס. אפשר גם לפזר קליפת לימון מגוררת. 14מגישים עם לחם טרי או תפוחי אדמה מבושלים או צ'יפס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |