אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פילאף פרגיות ופירות מיובשים

תבשיל אורז עשיר מסורתי עם פירות יבשים, פרגיות, ירקות ועשבי תיבול

|פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן| פורסם16:40
פילאף פרגיות ופירות מיובשים (צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן)
צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
Rating:4.226reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 700 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 400 גרם פירות יבשים שונים, חתוכים לגודל אחיד (כגון: צימוקים, חמוציות, משמשים, שזיפים)
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כגון: פטרוזיליה, שמיר, עירית)
  • 3.5 כוסות מרק עוף צח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים)

להגשה:

  • 200 גרם פיצוחים קלויים (כגון: קשיו, לוז, שקדים, צנוברים)

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 5 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 15 דקות.

2מוסיפים לסיר את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.

3מסירים מהאש ומשהים 15 דקות. מערבבים את תכולת הסיר ומפזרים מעל את הפיצוחים. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il