מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים (פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג')

מאכל אורז חגיגי מהמטבח העיראקי. מוגש בימי חול, שבת וחג, באירועים ובשמחות

|הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים| פורסם15:39
אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים (צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים)
צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 6 חלקי עוף
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 4 כוסות אורז
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס שקדים קלופים

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את חלקי העוף ושמים בסיר בינוני. מוסיפים את התבלינים ומים עד כיסוי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל כ-20 דקות. מוציאים את העוף ומניחים בקערה. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והאורז ומבשלים עד שהמים התאדו. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.

2מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהזהיב. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן לסיר האורז, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.

3מוסיפים את הצימוקים והשקדים למחבת החמה ומטגנים מעט.

4מעבירים את האורז לקערה, מניחים מעל את העוף ומפזרים את השקדים והצימוקים.

* טיפ: כדי להדגיש את טעם העוף ולהשחים אותו אפשר לטגן את הנתחים לאחר הבישול במעט שמן עד שישחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il