אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפה פילו גבינות ותרד

לא משנה אילו גבינות יש לכם בבית - תזרקו אותן למלית של המאפה הזה ותראו שהוא יצא משהו משהו. קרן אגם עם עוד מתכון שמתחיל בפילו, ממשיך במה שיש במקרר ונגמר טעים טיל

|mako| פורסם15:51
מאפה פילו גבינות ותרד (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית 25 על 30 ס"מ:

  • 6 עלי פילו מופשרים
  • שמן זית לשימון העלים (אפשר גם ספריי שמן)

למלית:

  • חצי גליל גבינת עיזים
  • 250 גרם (מכל) גבינת תבור/כנען וכד'
  • 125 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
  • 2 ביצים גודל L
  • 4 כפות שמנת מתוקה או יוגורט
  • חצי כוס גבינת קשקבל, פרמזן או כל גבינה קשה אחרת, מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חופן עלי תרד טריים, קצוצים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל הגבינות לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים, מלח, פלפל שחור ואת עלי התרד הקצוצים ומערבבים.

2מחממים תנור ל-200 מעלות.

3פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים בשמן זית. מעבירים לתבנית, ואם השוליים נשארים בחוץ מקפלים אותם פנימה.

4חוזרים על הפעולה עם שני עלים נוספים.

5מברישים עלה פילו נוסף בשמן זית ומקמטים אותו, אבל לא לגמרי. מניחים אותו על העלים שבתבנית באופן מרושל. חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנוספים. העלים המקומטים צריכים להיות מפוזרים בתבנית ולא צמודים זה לזה.

6מוזגים את בלילת הגבינה על ובין כל עלי הפילו, ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.

>>עוד על גבינות והחלפות כאן

מאפה פילו גבינות מאפה פילו גבינות|צילום: נופר צור, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il