אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

בואיקוס בצל וגבינות

את הבואיקוס הרגילים אנחנו משדרגים הפעם עם בצל מטוגן (אל חשש, אנחנו לא מצפים מכם לטגן כלום, פרטים בפנים), ותקשיבו - זה חתיכת שדרוג טעים. מושלם לימים שבהם פשוט לא מתחשק לבשל

|BERKO MADE| פורסם07:21
בואיקוס בצל וגבינות (צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE)
צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE
Rating:4.7118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-25 בואיקס קטנים:

  • כוס (100 גרם) גבינה מלוחה קשה (בולגרית או חמד/כנען/טוב טעם ודומותיהן)
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס וחצי (100 גרם) גבינת קשקבל מגורדת
  • כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1 גביע יוגורט (150 גרם)
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפיות אבקת בצל (לא אבקת מרק בצל אלא בצל מיובש וטחון. אפשר להמיר בבצל מטוגן/שבבי בצל)
  • 4-5 פרוסות מוצרלה קשה (או חצי כוס מוצרלה מגורדת)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים מלבד המוצרלה - בהתחלה בעזרת כף ואחר כך בעזרת הידיים. הבצק שמתקבל אמור להיות מעט דביק ואמורים להישאר בו גושים של חמאה (הם יימסו בתנור).

בואיקוס בצל וגבינות מוכניםבואיקוס בצל וגבינות מוכנים|צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE

3מערבבים מעט שמן ומעט מים בקערה קטנה ומרטיבים את הידיים. קורצים כדור מהבצק (בגודל כדור פינג פונג בערך) ומשטחים אותו על כף היד. ממלאים במעט מוצרלה וסוגרים את הבצק לכדור מסביבה. מגלגלים לצורת כדור ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. חוזרים על הפעולות עם כל הבצק.

4אופים 15 דקות, עד שהבואיקוס זהובים. מומלץ לאכול חם.

** את אבקת הבצל אפשר להחמיר באבקת שום, בצל מטוגן, זעתר, אורגנו יבש, זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות ועוד.

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוקאו באינסטגרם

בתיאבון!

תגיות:בואיקוס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il