אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

משמן - מופלטת עלים מרוקאית

מופלטה מרוקאית עשויה מעלי בצק דקיקים, בטעם ובמרקם שאי אפשר להתחרות בהם

|מאסטר שף| פורסם18:15
מסמן – מופלטה מרוקאית ממולאת וספינג' על ז'בן (תמונת AVI: mako)
Rating:4.699reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 כוסות קמח דורום
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח גס
  • 3 כפות שמן
  • 3 כוסות מים פושרים, או פחות (כמה שהבצק "לוקח")
  • מעט שמן, למריחה
  • קמח דורום, לזרייה
  • חמאה מזוקקת, לטיגון

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את השמרים, המלח, השמן והמים ולשים טוב טוב, עד שמתקבל בצק חלק.

2מורחים את פני הבצק בשמן ומניחים בצד לחצי שעה.

3מחלקים את הבצק לכדורים של 200 גרם כל אחד, מסדרים בתבנית ומורחים שוב בשמן. מניחים למנוחה של שעה וחצי-שעתיים.

4משטחים כל כדור דק דק, כמו מופלטה. מפזרים קמח דורום בעדינות ומתחילים לקפל מלמעלה ומלמטה לכיוון האמצע, ליצירת מלבן. בהמשך מקפלים את שני הקצוות (ימין ושמאל) לכיוון האמצע כך שנוצר ריבוע. משטחים את הריבוע לעובי 3-4 ס"מ, ואורך ורוחב של 25 ס"מ.

5מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת. פותחים את ריבוע הבצק על משטח עבודה ומעבירים למחבת. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.

הכנתם? ספורו לנו איך יצא!

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il