אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפה טלה ממולא

מעטפת פריכה של עלי פילו במילוי משובח של בשר טחון

|מסעדת כדיתא| פורסם19:49
מאפה טלה ממולא (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • עלי פילו

  • טחינה גולמית
  • סילאן
  • פיסטוקים קצוצים

למילוי

  • 1 ק"ג בשר טלה טחון

  • 2 בצל קצוץ
  • 1 כף מלח שטוחה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית בהרט, הל וכמון

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל וכשמזהיב מוסיפים את הבשר. מטגנים את שני המרכיבים יחדיו ומערבבים תוך כדי הבישול.

2מוסיפים את התבלינים, ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר.

3מערבבים ומורידים מהאש.

4חוצים עלה פילו לשניים, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל 120 גרם), ועוטפים לצורה של ריבוע.

5הכנת המנה: מניחים במגש את מנת המאפה, משמנים, מטבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור. מחממים במשך 4 דקות, ובמקביל משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה. מזליפים בצורת שתי וערב את הסיליאן, ומפזרים פיסטוקים מעל לצלחת. מניחים את המאפה במרכז הצלחת ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il