אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלט פתיתים ובטטה

מנה מלאה בהפתעות, שהיא בכלל ארוחה בפני עצמה

|mako אוכל| פורסם13:40
סלט אורזו 2 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.88reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 1/2 חבילת אורזו (או פתיתים)
  • 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינונית
  • 2 ראשי שום, מפורקים לשיניים עם הקליפה
  • 1/2 1 כוסות שמן זית
  • תערובת עלים (רוקט, בזיליקום, נענע וכו)
  • בצל אדום בינוני, חצוי לאורכו ופרוס דק
  • גרעינים מחצי רימון (אופציה)
  • חופן צנוברים קלויים
  • 150 גרם גבינת פטה

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1מרתיחים סיר גדול עם מים, ממליחים. מוסיפים את האורזו (או את הפתיתים) ומבשלים כמו פסטה למשך 10-12 דקות, עד שהפתיתים מתבשלים כמעט לחלוטין. לא כדאי לבשל את הפתיתים עד הסוף משום שהם ממשיכים להתבשל עוד קצת עם החום שצברו בבישול.

2מסננים ומזלפים מעט שמן זית למנוע הדבקה של הפתיתים.

3שמים את קוביות הבטטה בתבנית אפייה, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומזלפים מעט שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהן רכות לחלוטין ושחומות.

4שמים את שמן הזית בסיר קטן, מוסיפים את שיני השום בקליפתם כך שהם מכוסים בשמן, ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-45 דקות עד ששיני השום מתרככות. מצננים היטב ומקלפים את הקליפות. ניתן להכין כמות גדולה יותר ולשמור בצנצנת במקרר עם השמן. השמן לבדו מצויין גם לרטבים.

5חותכים גס את תערובת העלים ומערבבים יחד עם פתיתי האורזו, הבטטות, גרעיני הרימון, שיני השום והבצל האדום.

6מתבלים את הסלט במרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לקערת הגשה ומפוררים מעל את גבינת הפטה והצנוברים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il