אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קיש לורן

המנה הקלאסית מהמטבח הצרפתי - קיש לורן אמיתי, ריחני ואירופאי

|mako אוכל| פורסם15:53
קיש לורן (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
Rating:3.116reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

לצמחונים ולשומרי כשרות: אפשר להחליף את מנת הבשר ב-150 גרם גבינה קשה לבנה או מעושנת, או בירק, למשל קישוא מאודה.

המצרכים :

לקלתית:

  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • ביצה
  • חצי כפית מלח

למילוי:

  • בצל גדול קצוץ
  • 150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לחתיכות קטנות / הודו מעושן
  • 50 חמאה לאידוי
  • 2 כפות קמח
  • כוס גבינה צהובה מגוררת (אני מעדיפה אמנטל)
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 ביצים טרופות
  • רבע כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הקלתית: מערבלים במיקסר את חומרי הקלתית עד שנוצר בצק אחיד. מכניסים למקרר לצינון לכ-40 דקות.

2מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים היטב. פורסים את הבצק בתבנית פאי בגודל 26 ומהדקים בקצוות כך שכל התבנית מכוסה, גם בשוליים.

3כדי שהקלתית תהיה אפויה כראוי, יש לאפות אותה בשני שלבים: לפני המילוי ואחריו. מחממים תנור ל-180 מעלות, פורסים נייר אפייה מעל הבצק בתבנית, מפזרים אוכל יבש (שעועית יבשה, חומוס, או קטניה אחרת) מעל (כדי שהבצק יישאר במקומו) ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מוציאים את התבנית עם הקלתית מהתנור ומניחים לה להתקרר.

4בינתיים מכינים את המלית: מאדים את הבצל בחמאה, ומוסיפים את רצועות הבשר, או הירקות, בהתאם לשימוש. מאדים מספר דקות עד לריכוך ומעבירים לקערה לקירור.

5מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי התיבול: קודם קמח, גבינה ותבלינים, אחר כך את הביצים ואז את השמנת, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה (פחות או יותר). שופכים בעדינות את תערובת המילוי לתבנית הבצק (אחרי שכמובן רוקנו אותה מהקטניות היבשות ונייר האפייה) ומוודאים שהתערובת לא מגיעה עד לשולי הקלתית, אלא סנטימנטרים ספורים מתחת (כדי שבזמן האפייה התוכן לא יגלוש). מכניסים לתנור לכ-20 דקות נוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il