אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגה דנית

הדנים קוראים לה Dream Cake וכשמה כן היא - עוגת וניל בחושה חלומית, עם ציפוי קוקוס-קרמל מטורף. בזכות הרכות של העוגה והטעמים המדהימים שהציפוי מוסיף, יש מצב שמדובר באחת העוגות הטובות שתכינו אי פעם

|mako אוכל| פורסם07:17
עוגת וניל דנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.51407reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

  • 4 ביצים גודל L
  • כוס + 2 כפות (220 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 150 מ"ל (קצת פחות משני שליש כוס) חלב
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

  • 100 גרם חמאה
  • 100 מ"ל חלב
  • 200 גרם (כוס) סוכר חום בהיר
  • 150 גרם (כוס וחצי) קוקוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים.

2מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל.

4מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגת וניל דנית מלמעלהעוגת וניל מלמעלה. רואים את אפקט הקרמל?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

6מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות.

7הציפוי: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים חלב וסוכר חום ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.

8כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את תערובת הקוקוס, ומיישרים.

עוגת וניל דנית פרוסהוהנה היא פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

9מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את העוגה ל-5-10 דקות, עד שציפוי הקרמל משחים.

10מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

* העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il