
עוגה דניתהדנים קוראים לה Dream Cake וכשמה כן היא - עוגת וניל בחושה חלומית, עם ציפוי קוקוס-קרמל מטורף. בזכות הרכות של העוגה והטעמים המדהימים שהציפוי מוסיף, יש מצב שמדובר באחת העוגות הטובות שתכינו אי פעם![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים. 2מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 3מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל. 4מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. עוגת וניל מלמעלה. רואים את אפקט הקרמל?|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 6מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות. 7הציפוי: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים חלב וסוכר חום ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב. 8כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את תערובת הקוקוס, ומיישרים. והנה היא פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל9מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את העוגה ל-5-10 דקות, עד שציפוי הקרמל משחים. 10מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים. * העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |