1 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).
סלמון בתנור - ככה מתחילים | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
סלמון בתנור - לפני הצלייה | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
2 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 מסדרים את פרוסות התפוז והלימון בשולי התבנית ומניחים את הדג במרכז.
4 מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומשאירים קצת מהירק הקצוץ בצד, להגשה.
5 יוצקים את הרוטב על הדג, הלימונים והתפוזים ומעסים את נתח הדג היטב.
6 צולים את הסלמון בתנור 25-35 דקות (תלוי בגודל הנתח, מומלץ לבדוק אחרי 20 דקות). כשהדג מוכן מעבירים את התנור לתוכנית גריל וצולים 5 דקות נוספות.
7 מוסיפים את עשבי התיבול ששמרנו בצד ומגישים לצד ירקות מאודים או אורז.
סלמון בתנור, ענת אלישע | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
לבלוג של ענת אלישע
ולאינסטגרם שלה
שאלות תשובות
חייבים את פרוסות הלימון והתפוז?
נראה שלא - יש גולשים שמספרים שהכינו בלי, ועדיין יצא מצוין.
אפשר להשתמש בחרדל חלק במקום גרגירים?
כן, אבל עדיף שיהיה חרדל דיז'ון.
זה לא יותר מדי זמן בתנור?
לטעמנו לא, אבל אתם מוזמנים לבדוק את הדג בשלב מוקדם יותר ולקבל החלטה.