מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

עוגת גזר קלאסית

עוגת גזר בחושה עם ציפוי לבן חלומי וקישוטי מרציפן. קינוח מרשים ומלא סטייל

עוגת גזר של אביבה
עוגת גזר של אביבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

זמן עבודה

45 דקות

זמן כולל

כשעה

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות
  • 6 גזרים גדולים
  • 6 ביצים
  • 300 מ"ל שמן
  • 300 גרם סוכר ( 1/2 -1 כוסות)
  • 500 גרם קמח (3/4 -3 כוסות)
  • קמצוץ מלח
  • שקית אבקת אפייה
  • כפית גדושה קינמון
  • מעט פירורי לחם לתבנית

לציפוי:

  • 100 גרם גבינה לבנה
  • כפית חלב
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • שקית סוכר וניל

לקישוט:

  • 150 גרם מרציפן
  • אבקת סוכר
  • צבע מאכל כתום וירוק
  • תבנית קפיץ 28 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה

01

מגרדים את הגזר על פומפייה דקה.

02

מקציפים את השמן עם הביצים והסוכר, מוסיפים את הגזר ומערבבים.

03

מנפים מעל הקערה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, מוסיפים מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

04

משמנים את התבנית, מפזרים בתוכה את פירורי הלחם, ומנערים את יתרת פירורי הלחם החוצה. שופכים לתבנית את תערובת העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מצננים היטב.

05

מכינים את הציפוי: מערבבים את הגבינה הלבנה עם החלב, מוסיפים את סוכר הווניל, ולבסוף מסננים את אבקת הסוכר מעל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מורחים בעזרת מרית את הציפוי על החלק העליון של העוגה.

06

אופן הכנת קישוטי הגזר: צובעים 3/4 מהמרציפן בכתום, ואת היתרה בירוק. מעצבים גזרים קטנים, ומניחים אותם בצורה מעגלית על חלקה העליון של העוגה. שומרים את העוגה במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!