אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת טורט

עוגת טורט רכה ומתוקה, שממלאת את כל החללים

|טעימא| פורסם15:34
עוגת לייקח (צילום: ערן מחלו)
צילום: ערן מחלו
Rating:4.4284reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 6 ביצים
  • כוס קמח
  • כוס סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • שלוש כפות מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מעט מלח
  • אופציות לתוספות:
  • 50 גרם אגוזי לוז, טחונים
  • 50 גרם שוקולד מריר, מגורר גס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים היטב את החלבונים מהחלמונים.

2מקציפים בקערת מיקסר נקייה ויבשה את החלבונים כדקה, במהירות גבוהה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק וחזק.

3בקערת מיקסר נפרדת מקציפים את החלמונים עד שהם מכפילים את נפחם (זה לוקח כמה דקות). מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהתערובת חלקה וגבוהה יותר.

4מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים עד שהוא נבלע, ומוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון.

5מקפלים פנימה גרידת לימון, קמח ומלח עד שהתערובת אחידה (יש להקפיד לקפל בעדינות ולא לשבור את הקצף, אחרת העוגה לא תצא אוורירית). אם רוצים להוסיף פתיתי שוקולד ואגוזי לוז, זה הזמן לקפל אותם פנימה.

6מעבירים את התערובת התפוחה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור. אחרי 20 דקות בודקים את העוגה עם קיסם. אם היא קפיצית ויבשה היא מוכנה, אם לא – חמש דקות נוספות בתנור יעשו את העבודה. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר או שוקולד מריר מגורר דק.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il