אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ריבועי גבינה וירקות מעוטרים

מתאבן מרענן שפותח את התיאבון

|מועצת הבקר והחלב| פורסם18:15
גבית קממבר (צילום: Juanmonino, Istock)
צילום: Juanmonino, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ופרוסים
  • 2 קישואים לא קלופים, פרוסים
  • 3 כפות חמאה
  • 3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 100 גר` זיתים שחורים, מגולענים חתוכים
  • 1 שקית בצל מטוגן יבש
  • 1 קופסת שימורי פטריות, מסוננות
  • 4 ביצים
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות קמח
  • 200 גר` גבינת צ`דר, מגוררת, או תערובת גבינות
  • מלח ופלפל שחור

לעיטור

  • בצל ירוק, קצוץ
  • פטריות יער
  • עגבניות שרי
  • זיתים שחורים מיובשים
  • בצל אדום
  • ביצי שליו חצויות
  • נצרי אספרגוס
  • בצלצלים כבושים
  • צלפים
  • גבעולי רוזמרין ומרווה
  • פלפלים קלויים

אופן ההכנה:

1מרפדים תבנית מרובעת או מלבנית בנייר אלומיניום ומשמנים אותו.

2מטגנים את תפוחי האדמה ואת הקישואים 5 דקות במעט מאוד חמאה.

3מחממים את יתר החמאה ומאדים בה את הפלפלים, הזיתים, הבצל המטוגן והפטריות המשומרות במשך 15 דקות.

4מערבבים את הביצים, השמנת, הקמח, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל.

5מפזרים את הירקות בשכבה אחידה על נייר האלומניום ויוצקים עליהם את תערובת הביצים והגבינה. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס (חום בינוני גבוה) 6. מוציאים מהתבנית עם נייר האלומניום ומצננים.

7משחררים בסכין מניר האלומניום, חותכים לריבועים ומניחים על המגש. מעטרים כל ריבוע בחומרי העיטור ומהדקים (אם צריך) בקיסם פשוט או מעוטר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il