אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת שמרים - קראנץ שוקולד ואגוזים

והנה לכם עוגת שמרים שוקולד מעולה שבמעולות, במילוי ממרח שוקולד, עוד קצת שוקולד אמיתי וגם קצת אגוזים - שלא הייתה מביישת את מיטב הקינוחים החלביים. קראנץ שיהיה לכם קשה לשכוח

|mako אוכל| פורסם13:55
עוגת שמרים פרווה: קראנץ שוקולד ואגוזים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.54745reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
  • 10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים
  • 80 מ"ל (שליש כוס) שמן צמחי
  • 75 גרם (רבע כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ביצה טרופה להברשה

למלית:

  • 1 קופסה ממרח שוקולד פרווה (למשל השחר)
  • 50-70 גרם שוקולד מריר קצוץ גס או שוקולד צ'יפס
  • 50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

לסירופ:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כ-2 כפות) מים

אופן ההכנה:

1מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות - עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.

2יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-4 מ"מ.

4מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד בעזרת פלטה או קלף. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

5חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג.

6מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק.

7מתפיחים את העוגות במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

8מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.

9מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

* לפני התפיחה הראשונה הבצק מרגיש קצת רך ודביק מדי. לאחר התפיחה זה מסתדר והבצק הופך לנוח מאוד לעבודה. חשוב לא להוסיף יותר מדי קמח כדי שלא ייווצר בצק קשה מדי.

* שומרים את העוגות עטופות היטב בטמפרטורת החדר עד 2-3 ימים, אך מומלץ לחמם אותן מעט לפני ההגשה.

* אפשרויות נוספות למילוי פרווה לעוגה: ממרח תמרים ואגוזים קצוצים; טחינה, סילאן ושקדים; ממרח נוגט אגוזים וברס; חמאת בוטנים וריבה.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

שאלות תשובות

הבצק יצא מאוד רטוב ודביק. אפשר להוסיף קמח?

לא כדאי להוסיף קמח. חשוב ללוש את הבצק היטב, ואחרי ההתפחה הוא יהיה הרבה יותר ידידותי ונוח לעבודה. אם הבצק עדיין דביק אפשר לשמן את הידיים לפני העבודה איתו, או לקרר אותו כמה שעות במקרר. זכרו שהנוזלים הם אלה ששומרים על העוגה רכה ועסיסית.

אין לי מיקסר. אפשר ללוש ביד?

אפשר, אבל זה דורש מאמץ פיזי מסוים.

אפשר לוותר על הסירופ?

אפשר, אבל הסירופ עוזר לעוגה לשמור על טריות פרק זמן ארוך יותר.

אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?

את ההתפחה הראשונה, לפני עיצוב העוגות, בהחלט אפשר לעשות לילה במקרר. את ההתפחה השנייה לא.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il