אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מקלות בייגל פריכים

אצלנו לא מגישים גבינות עם סתם לחם מהסופר, בטח לא בשבועות. המתכון הזה של חנושה אומנם לוקח לא מעט זמן, אבל מפצה על זה בריח חלומי בבית, ובסופו יתקבלו מקלות לחם בסגנון בייגלה ירושלמי שלא תמצאו בשום חנות

|mako אוכל| פורסם08:05
מקלות בייגל פריכים (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
Rating:4.5118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק (9 יחידות):

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לחם מנופה
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות (24 גרם) סוכר
  • רבע כוס (50 גרם) שמן
  • כוס ורבע (300 מ”ל) מים
  • חצי כף (10 גרם) מלח

לציפוי:

  • כוס שומשום לבן
  • חצי כוס שומשום שחור
  • שלושת רבעי כוס גרעיני חמנייה
  • שלושת רבעי כוס גרעיני דלעת
  • כפית מלח גס
  • כפית תימין

להברשה:

  • שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

עוד מאפים לשבועות

1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים ולשים 12 דקות.

2מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות.

3משמנים את הידיים, מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד דקה ביד.

4מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

5מחלקים את הבצק ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד, ומניחים ל-10 דקות.

6מרדדים קלות כל כדור, מגלגלים לנקניק ומניחים שוב ל-10 דקות.

7מרדדים שוב את נקניקי הבצק ומסובבים אותם לצורת בורג.

8מכינים קערת מים ובקערה אחרת מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.

9טובלים כל מקל בצק במים ואז בתערובת הציפוי, ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים שוב, 30-45 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

10אופים את מקלות הבצק כ-15 דקות, עד הזהבה. מיד בצאתם מהתנור מברישים אותם בשמן זית.

לעודמתכונים מטריפים של חנושה

מקלות בייגל. לפני האפייהמקלות בייגל. לפני האפייה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכלמקלות בייגל לשבועותמקלות בייגל לשבועות|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

חג שמח ושקט.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il