
מקלות בייגל פריכיםאצלנו לא מגישים גבינות עם סתם לחם מהסופר, בטח לא בשבועות. המתכון הזה של חנושה אומנם לוקח לא מעט זמן, אבל מפצה על זה בריח חלומי בבית, ובסופו יתקבלו מקלות לחם בסגנון בייגלה ירושלמי שלא תמצאו בשום חנות![]() צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל |
המצרכים :לבצק (9 יחידות):
לציפוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן ובהדרגה את המים ולשים 12 דקות. 2מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות. 3משמנים את הידיים, מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד דקה ביד. 4מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק כשעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו. 5מחלקים את הבצק ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד, ומניחים ל-10 דקות. 6מרדדים קלות כל כדור, מגלגלים לנקניק ומניחים שוב ל-10 דקות. 7מרדדים שוב את נקניקי הבצק ומסובבים אותם לצורת בורג. 8מכינים קערת מים ובקערה אחרת מערבבים את כל מרכיבי הציפוי. 9טובלים כל מקל בצק במים ואז בתערובת הציפוי, ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים שוב, 30-45 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. 10אופים את מקלות הבצק כ-15 דקות, עד הזהבה. מיד בצאתם מהתנור מברישים אותם בשמן זית. מקלות בייגל. לפני האפייה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל מקלות בייגל לשבועות|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכלחג שמח ושקט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |