
עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחוןאחרי שמילאתם פלפלים, עגבניות ובצלים הגיע תורם של עלי המנגולד! בואו ללמוד מסמדי בומבה איך עושים סיר ממולאים שיגרוף אין ספור מחמאות![]() צילום: שי שרף, גורמה בפיתה |
המצרכים (15 מנות):לאורז
לתערובת הבשר
שאר המצרכים
אופן ההכנה:1מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים. 2מערבבים את כל מרכיבי התערובת לכדי תערובת אחידה ומתבלים. 3מערבבים את האורז עם תערובת הבשר. 4חותכים לאורך את עלי הסלק לרצועות (את העלים שלא נחתכו יפה מניחים בסיר). 5מניחים בסיר את הסלק שלא ניתן לגלגול, מפזרים את שיני השום כשהם חתוכים לחצי ומניחים את פרוסות הלימון. 6מתבלים בכפית פפריקה, חצי כפית כמון, 1 כף מרק עוף, 1 כף אריסה, 2 כפות שמן. 7ממלאים מים עד אמצע הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. 8מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים מהתערובת על קצהו של עלה הסלק ועוטפים לצורת משולש. את הקצה הנותר מקבעים בקפל קיים. 9מסדרים את עלי הגפן הממולאים בתוך הסיר אחד ליד השני ומבשלים בין חצי שעה ל-45 דקות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |