אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עלי מנגולד ממולאים באורז ובשר טחון

אחרי שמילאתם פלפלים, עגבניות ובצלים הגיע תורם של עלי המנגולד! בואו ללמוד מסמדי בומבה איך עושים סיר ממולאים שיגרוף אין ספור מחמאות

|גורמה בפיתה| פורסם15:24
עלי סלק עם אורז ובצל (צילום: שי שרף, גורמה בפיתה)
צילום: שי שרף, גורמה בפיתה
Rating:4.557reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (15 מנות):

לאורז

  • כוס וחצי אורז
  • 2 כוסות מים
  • מעט מלח
  • 1כפית שמן

לתערובת הבשר

  • 200 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קטן מגורר
  • 1חצי חבילה כוסברה קצוצה דק
  • חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי כפית פלפל לבן
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית כמון
  • 1 כף אריסה
  • מלח

שאר המצרכים

  • 1 חבילה עלי סלק (מנגולד)
  • חצי לימון מקולף ופרוס לפרוסות דקות
  • 1 ראש שום קלוף
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית כמון
  • 1 כף מרק עוף
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף אריסה

אופן ההכנה:

1מכינים את האורז לפי הוראות היצרן ומצננים.

2מערבבים את כל מרכיבי התערובת לכדי תערובת אחידה ומתבלים.

3מערבבים את האורז עם תערובת הבשר.

4חותכים לאורך את עלי הסלק לרצועות (את העלים שלא נחתכו יפה מניחים בסיר).

5מניחים בסיר את הסלק שלא ניתן לגלגול, מפזרים את שיני השום כשהם חתוכים לחצי ומניחים את פרוסות הלימון.

6מתבלים בכפית פפריקה, חצי כפית כמון, 1 כף מרק עוף, 1 כף אריסה, 2 כפות שמן.

7ממלאים מים עד אמצע הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.

8מתחילים במלאכת הגלגול: מניחים מהתערובת על קצהו של עלה הסלק ועוטפים לצורת משולש. את הקצה הנותר מקבעים בקפל קיים.

9מסדרים את עלי הגפן הממולאים בתוך הסיר אחד ליד השני ומבשלים בין חצי שעה ל-45 דקות.

>> עוד מתכונים של "גרומה בפיתה"

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il