אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

דג מרוקאי חריף

מתכון למאכל מרוקאי חגיגי, קדרת דגים ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול

|אוצר מאכלי העדות, על השולחן| פורסם10:54
דג חריף של גיא פרץ (צילום: דניה ויינר, אוצר מאכלי העדות, על השולחן)
צילום: דניה ויינר, אוצר מאכלי העדות, על השולחן
Rating:4.4244reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6 דגי דניס (או בורי, מוסר, בס או אמנון) פרוסים לסטייקים (עם האדרה) עם הראש והזנב
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים גס
  • 2 פלפלים אדומים חריפים חצויים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית
  • מלח

להגשה:

  • 1 לימון פרוס

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את שני סוגי הפלפלים ושום כ-2 דקות עד שעולה ריח. מוסיפים עשבי תיבול, מתבלים בפפריקה ומלח ומטגנים קלות.

2מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים לרוטב. מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.

3מגישים בצלחת עמוקה בלוויית פרוסות לימון.

גיוון: אם משתמשים בפילטים, מכינים תחילה את הרוטב וכשהוא מוכן, מוסיפים את הפילטים ומבשלים 10-8 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il